Retourbeleid

We hopen dat je tevreden bent met alle producten die je bij ons hebt gekocht. Als je echter niet helemaal tevreden bent, kijk dan hieronder voor meer informatie over ons restitutiebeleid.

We raden je sterk aan om alle artikelen volledig te inspecteren op het moment van levering.

Tenzij anders vermeld, kan een artikel over het algemeen binnen het relevante retourvenster worden geretourneerd als het aan een of meer van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Het is anders dan wat was besteld
 • Het is defect
 • Fysieke schade opgelopen tijdens de levering
 • Er ontbreken onderdelen

We accepteren graag een volledige terugbetaling en geven een volledige vergoeding voor medicijnen op recept als deze voldoen aan een of meer van de volgende voorwaarden:

 • Als de producten niet overeenkomen met uw bestelling/recept
 • Producten zijn defect of fysiek beschadigd
 • Producten hebben een houdbaarheid van minder dan 3 maanden
 • Je hebt het recht om je artikelen binnen 14 werkdagen te retourneren voor volledige terugbetaling.

Aanvaardbare retourzendingen

Alle artikelen moeten worden geretourneerd in de originele staat, met intacte prijskaartjes, gebruikershandleiding, garantiekaarten, originele accessoires en in de originele verpakking/verpakking zoals deze aan u is geleverd.

In het geval van medicijnen moeten artikelen compleet worden geretourneerd, in hun oorspronkelijke staat, met doosje, strips en verpakking intact.

Als u een apparaat wilt retourneren waarop persoonlijke gegevens zijn opgeslagen, zorg er dan voor dat u alle informatie van het apparaat hebt verwijderd voordat u het terugstuurt. The Painless Solution is op geen enkele manier aansprakelijk voor misbruik of verkeerd gebruik van dergelijke informatie.

Houd er rekening mee dat we geen retourzendingen kunnen accepteren voor het volgende:

 • Bederfelijke artikelen.
 • Niet-verzegelde artikelen met een beschermende verzegeling voor gezondheidsbescherming of hygiënische redenen.
 • Producten voor persoonlijke hygiëne.
 • Producten die zijn gekocht als onderdeel van een verkoop en die zijn gemarkeerd als “niet-retourneerbaar” op de categorie- of productdetailpagina.
 • Cadeaubonnen

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Neem binnen 14 werkdagen na ontvangst van je artikelen contact op met onze klantenservice via e-mail of door het formulier op onze contactpagina in te vullen.

Zodra je onze klantenservice hebt geïnformeerd over het retourneren van je artikelen, ontvang je instructies over hoe en waar je je retourzending kunt versturen of afgeven. U kunt kiezen uit verzending per koerier, ophalen door onze bezorger of afgeven bij een aangewezen Pain Free apotheek. Houd er rekening mee dat niet alle opties beschikbaar zijn in alle gebieden en dat ons klantenserviceteam er alles aan zal doen om een handige optie te bieden.

Helaas kunnen we de kosten voor het terugsturen van uw artikelen niet vergoeden en zijn we niet aansprakelijk voor eventuele schade tijdens het transport. Zorg ervoor dat de artikelen goed beveiligd en verpakt zijn en we raden aan dat alle retourzendingen per koerier worden verzonden als dat nodig is.

Hoe lang duurt het voordat mijn retourzending is verwerkt?

We proberen je retourzending binnen 24 uur na ontvangst van het artikel te verwerken. Het kan echter tot 30 dagen duren voordat je je geld terugkrijgt via de oorspronkelijke betaalmethode.

Houd er rekening mee dat we bij het verwerken van de retourzending een bedrag van de restitutie mogen aftrekken voor eventuele omzetderving in de waarde van geretourneerde artikelen. Dit kan 100% zijn als het verlies te wijten is aan onnodige behandeling van de goederen.

In sommige gevallen kunnen we alleen een vervangend artikel of een tegoedbon aanbieden in plaats van restitutie. We zullen je hierover informeren zodra de retourzending is verwerkt door onze retourafdeling.

Annuleringsbeleid

Als je de bestelling wilt annuleren, kun je dit doen door in te loggen op je account in het gedeelte Bestelgeschiedenis van de website terwijl de bestelstatus is aangemaakt.

Zodra de bestelling door ons team is goedgekeurd, kun je via e-mail contact opnemen met onze klantenservice voor annuleringsverzoeken. Als het verzoek wordt ontvangen voordat de bestelling wordt verzonden, wordt het volledige bedrag terugbetaald.

Zodra de bestelling is verzonden, worden annuleringen behandeld als retourzendingen en is de procedure zoals beschreven in het gedeelte over retourzendingen van toepassing.